Дичина, запечена у глині

Для приготування цієї страви обскубленого і випотрошеного птаха натирають зовні і всередині сіллю за смаком, обертають листям лопуха і обмазують глиною. Споруджений таким чином «пиріг» поміщається в товстий шар золи вогнища, що горить, на 1–1,5 години. Після закінчення цього часу дику, що запікається, перевертають і знову засипають гарячим вугіллям, залишаючи допікатися ще на годину. Коли птах готовий, глиняна кірка розбивається, а м'ясо очищається від листя та глиняної крихти. З «червоною» дичиною (бекас, дупель та ін.) надходять дещо інакше. У не обскублену, але ретельно випатрану тушку кладуть шматочок олії або сала і сіль.
Читати: Дичина, запечена у глині
Категорія: Рецепти




Приг: 01